Entri Terbaru

wink wink ^_^ jauh ke langit..

ngee ^_________________^
waah!! lebarnya senyuman yaya...kenapakah???
huhu..meh sini yaya story sikit..
tadi mse nak balik uma, kak ita tanye da solat ke??
ya ckp la belom nanti kat uma..
then.." nanti kalau tak sempat mcm mana??" OMG..
aku yang mula rase takot ni pun pergilah solat..tp memey betui pun apa yang kak ita ckp..
kita tak tataw ka apa akan terjadi pada kita..bila ii masa je Allah boleh ambil nyawa kita..
lepas je siap solat yaya pun siap2 la nak balik..
g la kat kak ita g salam ngn dy..
then..
nah hadiah sebab solat..
??????
sampul biru???
sampul biru tu bernilai taw kalau u all nak taw..
jeng jeng jeng..
yaya yang sudah mula paham akan mkna sampul biru tu pun balik la dengan hati yang bertaman berbunga..
akak ckp ' ni kan hujung bulan"
MY FIRST SALARY!!!!
wink ii..
haha..dr tmpat keje sampai la aku g bli satay (belanja family sikit),,bukan main lebar senyuman aku..bhahaha..
sakai punyer budak yaya..
mcm ta penah je pegang duit byk..
tp sape ta happy kan dpt gaji lg2 gaji pertama dan lagi2 tok budak yang tak pernah bekerja mcm aku..
hanya 8 hari yaya kerja da dpt gaji..haha..
not bad la..
happy nye la hari ni..
syukur padamu ya Allah..

#malam ni nak tdo mimpi kat taman bunga# ^_^
XoXo..

hari kalut malut sedunia..

hai korang..
hari ni hari Isnin..
hari permulaan bekerja dan hari yaya mengalutkan diri ,hahaha..
kenapakah?????????
i kerja dah nak hampir pkol 8.30(wei..da lambat kot..nanti bos mara plak..)(tape bos yaya berhati mulia)..ape kaitan???sengal punyer yaya..
ok..dtg2 cek nfon ada mesej dr kak ita,,dy kate dy dtg lambat..ok..lege la sikit kan..
then dy soh yaya tgu en megat..
tup tup dpt mesej en megat pun lambat jugak..perggh!!!!
dalam pkol 9 lebih sikit cm tu baru la nampak senyuman yang terukir dibibir en megat..
hurm..nak mara pun ta boleh..awok tu pekerja dy je..dy bos..soo???
tapi ta pe la..yaya still ok jer..
lepas jer bersih2kan kedai..
ada la costumer dtg nak print gmbar la..itu la ini la..
ada lagi perkara yang aku tak sempat belajar dr kak ita..pfft..
cemana ni??
terpaksa la minta bantuan en megat..
ta habis lg dengan costumer yang baru dtg tu..dtg lg sorg..double2 la nak buat..
yang yaya ni sememangnya la gelabah sikit orangnya..haha..
cool cool yaya cool..
yaya buat la slow2..huuuuh..
then dtg la pula teddy bear yaya bersama wani sujak..huhu..
nawal!!!!long time not see u la darl!!!
pagi2 lg yaya da kalut..cemana plak kalo ptg???haish..

#sememangnya sukar kalau ketiadaan kak ita#
tapi mcm mana aku nak handle kalau kak ita cuti??
byk costumer lagi prefer kak ita coz kak ita da lama kerja kat sni..
cemana cemana cemana ni???(kalut)..
wish me luck korg.. XoXo..^_^ yaya

yippi ^_^ huray ^_^

hai korang..
nak lompat nak lompat..ngeh3..nape la ngn cik yaya sorg ni ha???da buang tabiat ke budak sorg ni..
hehe,,actually sebenarnye kan..hehe..
actually yaya baru dpt bukak blog yaya kat tmpt keje ary ny..
smlm ta dpt sbb gne chrome..
ni tadi kak ita yang soh bukak gne mozilla..huhu..
yippi..lepasni dpt la yaya mengupdate..hehe..
jgn bg tau bos yaya taw..nah 20 cen..hehe <3..
tata.. XoXo ^_^ yaya

first day..

hai korang..
hari ni first day yaya g keje..haha..(kecoh betol la budak yaya ni)..
maklumlah ta pernah keje lg kan..
ok..keje yaya hari ni tak la berat+susah sgt pun..
kak ita byk membantu..thankz a lot akak ^_^
ok..nak balik..tapi...hujan la pulak..
mase pun berlalu pergi..nak tak nak redah jer..
haha..hujan tu men cak cak..
nak stop ke ta nak..
kalo stop aku tetap akan basah..better aku troskan je la perjalanan..
dalam perjalanan nmpk nenek jalan sambil pegang payung..
nenek..nak pegi mana hujan-hujan ni???ish3(geleng kepala)..
jalan ni dah la belubang-lubang..better yaya bwk moto pelan-pelan...
kedegus..ups!!!da 3 kali langgar lubang dan airnye terkena dimuka..
naseb bek la pkai topi..
terlepas drpd air yang kotor itu..
hahahaha..
k la..hope hari esok lebih baik drpd hari ni..
wish me luck korg..XoXo ^_^ yaya

yes!!!! finally...got it..


hai korang..^_^
kali ni nak share ngn korang pasal budak yang baru pertama kali dapat kerja..
bhahahahaha..
sape lagi kalau bukan Yaya..
almaklumlah lepas je spm amek kelas menjahit sambil tolong mak buat baju..
tak sempat la yaya nak kerja ni..lagipun parents ta bagi..
daaaaan..lepas je stpm da tekad nak kerja..nak amek pengalaman la katekan..
uhuk..
sambil ya kua jalan2 panjang jugak la leher tu mencari jawatan kosong..
tapi yaya ni memilih jugak orangnye..
haha..
tetibe bile abah balik rumah abah cakap ada kerja kosong jadi kerani kat kedai komputer..
yaya pun apa la lagi kan..pergi la hantar borang resume..
dari start hantar borang tu (isnin) sampai la hari ni tertunggu-tunggu panggilan dari kakak uh..
daaaaaaaaaaaaan..akhirnya tadi yaya baru je balik dari kedai tu dan yaya dah boleh mula bekerja..
hukhukhuk..terujanya..wink wink ^_^
semoga yaya dapat kerja dengan baik..
wish me luck ye korang.. XoXo ~yaya~

TAHNIAH


hai korang ^_^..
dah lama rasenye yaya ta update blog ni..
mcm nak tumbuh cendawan da..haha..
ok..nak story pasal semalam..
bangun je pagi2 da bersiap-siap mahu pegi perak..
perak??buat ape??
ikot family g amek result pmr adik..
dalam 2 jam perjalanan sampai lah kami..
ok..dengan perasaan gementarnye,,adik pun amek la result dy..
dan.....wah..TAHNIAH ye amir..
not bad la yang pasti adik dpt kalahkan kakaknya..
semoga amir berusaha yang lebih lagi untuk spm nanti.. ^_^
XoXo ^_^

cinta


menapak jalan yang menjauh
tentukan arah yang ku mahu
tempatkan aku pada satu peristiwa
yang membuat hati lara

didekat engkau aku tenang
sendu matamu penuh tanya
misteri hidup akankah menghilang 
dan bahagia di akhir cerita

cinta...tegarkan hatiku
tak mahu sesuatu merenggut engkau
naluri ku berkata
tak ingin terulang lagi
kehilangan cinta hati
bagai raga tak bernyawa

aku...junjung petuahmu
cintai dia yang mencintaiku
hatinya dulu berlayar
kini telah menepi
bukankah hidup kita akhirnya harus bahagia

didekat engkau aku tenang
sendu matamu penuh tanya
misteri hidup akankah menghilang
dan bahagia di akhir cerita

cinta...tegarkan hatiku
tak mahu sesuatu merenggut engkau
naluri ku berkata
tak ingin terulang lagi
kehilangan cinta hati
bagai raga tak bernyawa

bagaimanapun hidup hanya cerita
cerita tentang meninggalkan dan yang ditinggalkan

CINTA...

#tetiba sebak dengar lagu ni#


Rela dalam terpaksa (bad)


ok korg...
hurm..
firstly hai..
selamat berkenalan..
bad!! bad!! bad!!
disebabkan ad something wrong kat blog lama yaya tu dan yaya terpaksa mengdeletekannya..
aaaaaaaaaaaaarrgghhh!!!
sangat sedih terpaksa meninggalkan dy yang dah setahun lebih dengan aku..
ok..
da byk kali da cuba nak betolkan tp ta berjaya jugak..
dan sebelum migrin aku mendatang better aku delete je drpd sakit..
hurm!!
very bad!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...