Entri Terbaru

kita sekali berDOSA..

haaa..
kenapakah yaya besarkan perkataan "dosa" dekat tajuk tu??
mestilah nak mention pasal "dosa' yang mungkin akan terpalit juga pada kita..


entri kali ni nak tekankan kepada tukang jahit seperti yaya ni..
u all yang bukan tukang jahit pun boleh ambil ia sebagai panduan..
sedar tak kita sebenarnya kita pun terpalit dosa kerana menjahit baju..
mungkin kita tahu ianya berdosa tapi sering kita terlepas pandang..

kalau macam tu tak payah la jadi tukang jahit kan??
salah!! kita still boleh jadi tukang jahit tapi dengan syarat kita menjahit baju itu dari kain yan tebal dan tidak mengikut bentuk badan bermaksud longgar..
tahu tak kenapa kita pun boleh dapat dosa sekali??
sebab apabila kita menjahit baju pelanggan yang diperbuat dari kain yang jarang walaupun tidak ketat, kita tetap akan mendapat dosa walaupun sedikit setiap kali orang itu memakainya..

kenapa kita pulak dapat dosa kan??
sebab kita yang jahitkan baju dia..cuba kalau kita tak jahitkan..
kita terlepas dari dosa itu..memang la nanti dia akan cari tukang jahit lain..
tapi sekurang-kurangnya kita tak la free-free kene tanggung dosa dia gak..
takkan kita sanggup tanggung dosa sebab dia pakai baju yang kita jahit sampai bertahun-tahun??
pastinya kita bermimpi mahu tinggal di jannah iaitu syurga Allah kan??
oleh itu,, kita fikirkanlah mana yang elok dan sebaliknya.. ^_^

    

boleh nampakkan??
maaf gambar ni sekadar mahu berkongsi..
sangatlah malu apabila kita berpakaian tetapi sebenarnya telanjang..
semoga entri kali ni dapat memberi manfaat kepada kita semua..
jom intai bawah ni..
10 carta dosa
-
-
-
-
-
 
 

5 comments:

  1. Ya Allahh, ampunkan hambaMu...eh, tak sangka lakk kak yaya tukang jahittt . sama macam my mom :)

    ReplyDelete
  2. Kak yaya. terima kasih kerana berkongsi. Semoga Allah mengampuni dosa-dosa kita. :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin..semoga kita jauh dari api neraka :)

      Delete

Assalamualaikum.
~ Komen yang baik-baik sahaja ye.
~ Hantar sekali je nanti Yaya terima, jangan banyak kali tau.

Terima kasih ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...