Entri Terbaru

5 days challenge # day 2 : four way to win ur heart

Yaya nak sahut cabaran ni yang dibuat oleh Budak Vanilla
best sekali sekala buat macam ni..
korang boleh buat bila-bila yang korang mahu..
kalau nak jugak..
tampal banner ni..
baru ingat..
5 hari berturut-turut sahut cabaran..


4 cara untuk memikat hati saya..
nak pikat yaya?
senang ke nak pikat gadis kasar yang degil ni pada pandangan lelaki?
memang yaya ni kasar,,tapi bila dengan lelaki je..
lagi2 lelaki yang bukan kawan yaya
sebab yaya tak nak dorang terjatuh hati dengan kelembutan yaya
yaya ni lembut ke?
haha..kalau baca entri yang lepas #day 1 : five thing about ur self
yaya ada cerita yaya ni manja..
so dari situ boleh tahu la budak yaya ni pun ada tersembunyi kelembutannya disebalik kekasaran pada zahirnya.

4 cara memikat hati Yaya


pertama : ikhlas & jujur

tak kisah samaada lelaki atau perempuan..
kalau dia iklas dan jujur bersahabat dengan yaya, yaya terima dia dengan ikhlas hati juga.
ikhlas terima yaya seadanya..ikhlas menegur kesilapan yaya dan bukan menjatuhkan yaya.
sama-sama memberi dorongan dan nasihat.
sama-sama berjaya didunia dan akhirat.

kedua : imanmu membuatkan aku terjatuh.

mungkin ini lebih kepada Sang Adam tetapi yaya pun akan terpikat kepada keperibadian seseorang yang lebih menekankan syariah. 
yang boleh membimbing yaya yang khilaf ini.
yang sentiasa berkongsi ilmu yang dia ada.

ketiga : caring

mestilah terpikat kalau orang lain ambil berat terhadap kita..
tapi jangan sampai naik rimas sudah la.
tapi yaya hanya terpikat je taw bukan jatuh hati.
kene ambil masa yang lama sikit la..huhu

keempat : ayat-ayat suci yang terzahir dari bibirmu

pasti dan pasti membuatkan yaya jatuh hati tatkala mendengar sang adam melaungkan Azan serta mendendangkan ayat suci Al-quran..
cukuplah dengan cara itu bisa membuatkan hati ini cair bagai lilin dipanas api.
tapi jangan la pura-pura masa tu je.
kene la istiqamah :)


next : #day 3 : three things that cross ur mind a lot

 


4 comments:

  1. wahh3 nice.. :) sedikit sebanyak dpt kenal yaya kan.. ^_____^ good luck for da next challenge dear..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
~ Komen yang baik-baik sahaja ye.
~ Hantar sekali je nanti Yaya terima, jangan banyak kali tau.

Terima kasih ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...