Entri Terbaru

11 THINGS ABOUT ME

 
ok..kali ni yaya kene tag untuk join sama dalam game ni..
macam sesi suai kenal la kan..
blogger Borneo Girl dan EJ yang tag,,jadi yaya pun sudi membalas tag awak ok ^_^..thanks taw tag..
malam2 ni ada la jugak entri tok u all..

game ni ada syarat taw :
  1. Post these rules
  2. Write 11 things about yourself
  3. Answer the 11 questions the tagger have set for you
  4. Create new 11 questions for those you want to tag
  5. Choose 11 bloggers to be tagged and link them to the post
  6. You are not allowed to tag back.

11 THINGS ABOUT CIK YAYA


  • Yaya suka kan pink tapi lagi gilakan purple (baju tu semua warna yang sama ulang alik, sampai bila ada function nak pakai warna lain buntu sebab ada pink n purple je lebih).
  • Budak yaya ni kasar tapi manja dan sangat lah sensitif (ayoyo macam mana tu).
  • Gilakan snap-snap (suka tangkap gambar) tak kira la guna kamera ka handphone ke. Memory penuh dengan gambar je.
  • Typo girl. Bajet dah pro menaip tu yang sampai tersalah-salah tu.
  • Yaya budak cembeng. Haha..memang pun budak yaya ni.
  • Yaya ni seorang yang tegas walaupun kadang-kadang nampak je macam yaya ni suka main-main. Kalau nak buat keje buat betul2.
  • Suka kan ketenteraman. Tak boleh bunyi bising yang tak sepatutnya.
  • Jiwang. Suka dengar lagu-lagu jiwang tak kisah lah melayu atau barat. Suka lagu endon..hehe.. Minah Endon. Suka lagu kumpulan westlife.
  • Yaya ni suka berkawan, tak kisah la adik or kakak. (try la tegur yaya kat fb ke, google ke)..hehe
  • Dan lastly yaya pantang orang guna barang yaya sesuka hati tak minta kebenaran..Memang den tak gomar. Sekian ^__^

daaaaaaaaaan...soalan yang ditanya oleh Borneo Girl :

Cheese and chocolate cake; which one do you prefer?
ofcourse Cheese

Do you like dancing or prefer watching the dance?
yaya lebih suka tengok je la..nak menari tak reti..

What sports do you play? [ Badminton, futsal, etc ]
ok..yaya reti main badminton saja ^_^

Which state are you from?
yaya adalah blogger selangor ^_^

What are you thinking about right now?
sekarang ni tengah terfikir nak tengok ke tak cerekarama di tv3..

What kind of phone do you prefer? [Touchscreen, dual sim, etc]
semua yaya suka..sekarang pun pakai touchscreen, keypaid+dual sim..tapi touchscreen susah nak kawal..tersentuh sikit je mula la dia melilau..

How did you met your spouse/boyfriend/girlfriend?

Kalau single; When do you want to get married? :P
pasangan??yaya kenal dah lama masa yaya form 1..tapi itu hanya sebagai adik dan abang..abang tu suka kacau yaya sebab dia kata yaya ni kecik+comel(masuk bakul la pulak)..dah 7 tahun terpisah akhirnya tahun ni jumpa balik kat fb 2 hari sebelum b'day yaya..dia hadiah bermakna sempena hari jadi. 

Who are some people you would like to meet one day? [Obama, Taylor Swift, etc]
insyaAllah kalau ada rezeki yaya nak jumpa Tuan Guru Nik Aziz ^_^

If you could go back to history, who would you like to meet? [Hang Tuah, Adolf Hitler, etc]
kalau boleh kembali ke masa lalu?? teringin nak tatap wajah seorang hamba Allah yang sangat sempurna dan terulung iaitu Baginda Rasulullah saw

If you were a type of animal, what would you be and why? HAHA.
yaya nak jadi burung pipit..comel gitu >_<

What is the most embarrassing moment of your life?
perkara yang kerap buat yaya malu bila terpelecok depan orang ramai..haha..cepat2 control ayu..haha..


soalan dari EJ pulak :


1. Apa nama panggilan korang kat rumah?
   Nama panggilan yaya ialah "yah, cik yah"


2. Suka buat apa time tengah malam-malam?
  Time malam-malam suka berangan (haha) sebelum tidur dan suka makan berat2.

3. Kat dunia ni, apa yang paling awak nak sangat?
  Kat dunia ni Yaya nak bahagia dan berjaya disamping orang yang tercinta.

4. Cuba hitung berapa abjad nama korang?
   Abjad nama yaya hanya 6 "ADILAH"

5. Suka cokelat tak?
   Suka suka ^_6 tapi tengok gak la jenamanya apa..(hehe memilih..) tapi tak suka dark coklate.

6. Apa favourite movie korang yang tak pernah jemu-jemu korang tengok?
   movie ape ek??tak kerap sangat la tapi kalau upin ipin tu selalu la.

7. Korang pernah terasa disisihkan oleh kawan ker, keluarga ke? Siapa2 lah.
   Biasalah kan, kita tak boleh nak paksa orang suka dengan kita..yaya pernah lalui semua ni dan yaya yakin yang lain pun pernah.

8. Pernah tak korang terfikir untuk membuat orang yang korang sayang sangat tu bahagia? *ibubapa oke!
   Mestilah selalu berfikir mcm mana nak bagi dorg bahagia.

9. Lagu terakhir yang korang pernah bagi kat Ex BF?
   lagu terakhir "kehilangan by firman"

10. Pernah terkencing atas tilam? HAHAHHAHA
    hahaha..soalan paling malu..mestilah pernah masa kecik2 dulu la..sekarang sudah besar tidak lagi.

11. Aku nak taw, apa korang rasa sekarang? Dan betul ker semua soalan - soalan aku bagi ni? Dan memuaskan hati ker tak? *JUJUR!
    Sekarang rasa lapa la pulok kan..haha..soalan u bagi ok je..best2..

sekarang 11 soalan cepu gangsa oleh yaya:
  1. Korang rasa yaya ni macam mana? sombong atau sebagainya?
  2. Apa makna disebalik nama korang?
  3. pernah tak tersalah tegur sesiapa then apa yang korang buat serta rasa?
  4. Kalau korang marah kat someone, apa yang korang akan buat.
  5. Minyak wangi, yang kuat atau yang lembut?
  6. Anak mak atau anak ayah?
  7. Kalau rindu seseorang, apa u all buat?
  8. Pernah nangis depan umum tak sebab terlalu sedih sangat tak boleh tahan dah.
  9. Kenangan yang paling manis dalam hidup korang yang korang tak mungkin dapat lupakan?
  10. Kalau korang minat seseorang, apa korang buat? (ok soalan pelik)
  11. Kereta apa yang korang suka sangat?

blogger kene tag :

kalau u ll dah jawab soalan jangan lupa kongsi dengan yaya ye ^_^ have a nice day!!

4 comments:

  1. okk,sedikit sebanyak dah taw pasal yaya..:)

    ReplyDelete
  2. saya geram la tengok tudung akak . sebab tudung saye selalu je kembung sebab pakai spek . lagipun saya tak biasa pakai tudung bawal ni .

    #hehehe . komen ni macam tak betul je . tapi akak boleh ajar tak macam mane nak pakai macam akak ?? :D :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu..ni jenis bawal no satu..senang nak bentuk..kene tengok jugak la nawal jenis berapa dik..
      huhu

      Delete

Assalamualaikum.
~ Komen yang baik-baik sahaja ye.
~ Hantar sekali je nanti Yaya terima, jangan banyak kali tau.

Terima kasih ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...