Entri Terbaru

Betul sayang awak takkan pudar?

 

Awak..
Awak janji akan sayang saya walau apepun yang terjadi?
Awak janji takkan tinggalkan saya?
Awak janji akan terima saya seadanya?
Awak janji akan jaga saya sampai bila -bila?
Awak janji sayang awak takkan pudar?
Please promise me sayang..

Hahaha..
asal la ko jiwang malam-malam ni yaya?
Ni kes tengok drama la ni..
Act memang dah lama Yaya tak layan drama ni..
Tetiba semalam masa potong kain bukak la tv9..
tengok cerita ni best pulak "luluhnya sebuah ikrar"
last-last terbawak pulak dalam life ni..
sengal punya Yaya..
Yaya pun tak tahu la episod ke berapa yang Yaya tengok ni kan..
cerita semalam ada sepasang kekasih ni, Yati dan Shah..
dorang baru tunang semalam tapi kawan baik Shah dari kecik ni memang suka dia then si Alin dengan maknya yang jahat pun buat rancangan..
Habis kene rogol si Yati ni..
Langsung Yaya sakit hati bila tengok..Kesian kot kene macam tu..seram pun ada sebenarnya mintak la dijauhkan..semoga kita semua sentiasa dilindungi Allah..
Hari ni pulak ceritanya si Shah tunang Yati ni macam serba salah..ya la kan tunang kene jadi macam tu siapa yang tak sedih plus hati bercampur baur..
macam-macam perasaan akan ada..
nasib baik Shah still terima lagi..
tapi tak tahu la..bila tengok tajuk rasa macam Shah akan tinggalkan Yati sebab peristiwa hitam tu..dibuatnya pulak tadi Yati dah disahkan hamil..
lagi la hancur hati ni..

Ni la yang Yaya takutkan..
takut kalau bende ni terjadi pada Yaya..
adakah dia akan sayang Yaya lagi?
tapi Yaya doa agar sentiasa dilindungi oleh Allah..

Kepada sang Adam..
jika mungkin perkara ini terjadi pada diri insan yang anda sayang dan cinta..
tolonglah jangan tinggalkan mereka..
andalah insan yang akan mengembalikan semangat dan kepercayaan mreka..
susah wow bila terjadi macam tu..
memang ada yang akan hilang kepercayaan kepada lelaki..
jadi korang jangan lah tinggalkan insan yang korang sayang tu walaupun Yaya tahu mesti hati korang sakit sangat kan..
tapi lagi sakit hati insan yang menanggungnya tahu..
tolong jangan pentingkan diri sendiri..
dulu bukan main lagi janji..
bila dah jadi macam ni korang senang2 je nak tinggalkan..
hope korang semua adalah lelaki yang bertanggungjawab..
insyaAllah ada hikmat disebalik setiap yang berlaku..


1 comment:

  1. Ramai lelaki suke bagi janji2 manis semata-mata . tapi lepas tu , semua hancur . Tapi masih ade lagi yang tak macam tu .

    #semoga hal akak berjalan lancar ye :D

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
~ Komen yang baik-baik sahaja ye.
~ Hantar sekali je nanti Yaya terima, jangan banyak kali tau.

Terima kasih ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...