Entri Terbaru

Blogger tak boleh terima TEGURAN?

 

Hai korang..
lama tak update..
ni nak story pasal ada sesetengah blogger yang melenting bila ditegur pasal entri mereka yang mungkin agak kurang sopan or kurang baik untuk dikongsi..mungkin entri mereka boleh mengaibkan pihak lain..
Salah satu entri Yaya pun pernah mendapat teguran seorang blogger ni yang tak asing bagi Yaya..
dan Yaya menerima dengan lapang dada..
ye memang kita bukan sesiapa nak menghukum kan..
at least bila orang tegur, maknanya orang tu sayang or prihatin pada kita..
janganlah cepat melenting..
kalau teguran tu salah, korang boleh cakap baik-baik kan bagi tahu mereka..
dalam dunia blog ni adat ada yang menegur..so adatlah juga kene menerima..
nanti bila korang dah melenting, mana tahu blogger tu kecik hati ke dah tak mahu nak singgah beri komen..

Tapi bukan teguran "manusia" Yaya nak share petang ni..
Yaya nak share satu "teguran" lain..
teguran ni adalah dari mahkluk Allah yang lain yang kita hanya boleh nampak dengan mata halus sahaja..
al-kisah mak Yaya ni dah berbulan sakit..
sakit tak la teruk..
kalau kita tengok mesti kita cakap "ala sakit orang tua, biasalah tu"
mak selalu sakit2 belakang dan tak bersemangat menempuh hari..
malas je mak rasa..
bila ubat kat darus sifa'..
mak ok..tak ada pape yang berlaku..atau nak dikata lain "rasukan"..
tak ada sama sekali..
then dah dua kali berubat still sama juga..
kadang-kadang kesian tengok keadaan mak..
dan semalam Yaya pun bawaklah mak kat rumah kakak ipar makcik..sebaya mak acik ni..
makcik ni selain pandai urut orang dia pun boleh tahu kot-kot ada benda lain kan kat badan kita..
sah sah!!
mak rupanya dah terkena "teguran"..
patutlah mak lain macam je..tapi tak pasti kene kat mana..yang pasti dah lama semenjak mak berubah..
malam ni pergi lagi nak mandi air limau..
semoga lepas ni mak sihat macam dulu..
kita hanya berusaha dan Allah lah segala yang memberi kesembuhan..

17 comments:

  1. gangguan makhluk halus tu memang tak mustahil boleh berlaku.. tapi kena hati2 bila berubat ni. Kalau ada pusat rawatan Islam tu afdal kesana. kalau sedara mara yang pandai merawat ni pun kita kena pastikan betul2 rawatan dia betul2 menggunakan ayat suci Al Quran..

    ReplyDelete
  2. Salam :)

    Betul kak. Setuju ngan pendapat akk. Sy pun prnh kena tegur ngan blogger lain, tp tu semua perkara baik. Sy ikut apa yg blogger tu ckp. Dia kata elok kurang widget pd blog. Tak la lmbt loading kalau org dtg melawat. Hihi.

    ReplyDelete
  3. kawan ckp mak dia pon macam tu. si X tu tau kalau kita nak berubat di Darul Syifa, so dia keluar dulu. then masuk balik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hamboi pandai betul ye x tu..huhu..yaya pun rasa mcm tu la..

      Delete
  4. apa pun x mustahil bagi Allah.. huhu, seram ar baca.. dah lah lyla sorang kt umah ni.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu..dah2 nanti takut pulak awk :)

      Delete
  5. semoga cepat sembuh mak yaya... biasalah kat dunia macam2 ragam kan.. banyakkan zikir dan doa pada Allah :)

    ReplyDelete
  6. rehat banyak2 ya, nnanti lepas raya ok le tuh

    ReplyDelete
  7. Kita hanya bersusaha dan Allah yang menyembuhkan..
    Moga your Mum kembali sihat ye :D

    ReplyDelete
  8. salam kenal dari fifi..

    moge mak yaya sihat seperti sedia kala..

    ReplyDelete
  9. Salam ziarah ya, betul tu Yaya, bila kita sanggup menerima teguran, ertinya kita ni tidak ego dan redha teguran itu bertujuan memperbaiki diri kita :)

    ReplyDelete
  10. Mungkin maksudnya mengkritik, tetapi menggunakan kata yang tidak tepat. Sehingga tegurannya kurang pas.

    ReplyDelete
  11. Semoga engkau termasuk orang yang sabar dalam menerima teguran tersebut

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
~ Komen yang baik-baik sahaja ye.
~ Hantar sekali je nanti Yaya terima, jangan banyak kali tau.

Terima kasih ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...