Entri Terbaru

Domain cikyaya dot my

   
Assalamualaikum dan selamat petang..
Sekian lama menunggu akhirnya active jugak domain yang Yaya daftar ni..
orang ada domain dia pun nak ada domain..
sebenarnya dah lama dah pasang niat nak ada domain sendiri..
tapi baru je nak buat..
lepas kejadian tempoh hari, dah insaf dah nak kacau pape..
dan sebelum tukat domain yang baru, Yaya dah siap dulu salin bloglist Yaya..
tak la susah nanti kan..
mula-mula pening gak la nak tukar kat DNS dia..
tengok tuto pun tak paham..
last-last baru Yaya teringat dekat asia host tu ada tunjukkan tuto jugak nak tukar domain..
p la rujuk situ..
Alhamdulillah senang nak faham..
thanks to +Aku Penghibur sebab sudi berusaha membantu Yaya walaupun acik pakai netkl..
lain la kan jadinya..
thank a lot ^_^


20 comments:

  1. nak jugak tapi tak reti ._.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaya pun mula-mula tak reti..
      tapi belajar jugak..huhu.. :)

      Delete
  2. terasa gak nak tukar kembali guna domain dotmy tu...pendek n ringkas .. www.juk.my

    ReplyDelete
  3. senang ke tukar cik..hihi...tak berani nak tukar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah senang walaupun mula-mula tu agak sukar..
      ikot tuto dia..

      Delete
  4. hebat la cikYaya..kita nie x thu ble bleh tukar..hehe

    ReplyDelete
  5. wah upgrade dh ke domain sendiri..

    ReplyDelete
  6. Wah, Kak Yaya. Nak tanya. Kalau pakai domain ada effect kat mana-mana tak ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia effect dekat bloglist kita dik..

      Delete
  7. nak jugakkk.. akak yaya belanje bley? hee =3

    http://musicloveanisa.blogspot.com/2013/06/nak-confirm-ke-tak-nak.html

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. yup kene bayar ikut domain kita kak

      Delete
  9. tahniah ye sis..dah bertukar pun...lagi mudah nak ingat kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..
      senang sikit nak ingat..
      kalau tidak panjg berjela..hehe

      Delete

Assalamualaikum.
~ Komen yang baik-baik sahaja ye.
~ Hantar sekali je nanti Yaya terima, jangan banyak kali tau.

Terima kasih ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...