Entri Terbaru

Jubah oren ku .

Alhamdulillah..selesai jugak jahit jubah ni untuk raya akan datang..
wah awalnya kan Yaya buat baju..
kene awal sebab nak jahit banyak lagi baju orang tempah..
so tukang jahit kene siapkan baju awal sebab nanti takut baju yang menjahit yang tak siap..
betul tak?
dua hari Yaya ambil masa tok buat..
hamboi lamanya Yaya buat baju...macam mana nak jahit tempahan?
hari pertama Yaya just buat pola dan malamnya yaya sambung badan...
masa selebihnya Yaya rehatkan badan tengok tv..
dan pagi tadi Yaya sambung tang tangan..
kali ni Yaya beli kain warna oren disebabkan Yaya tak ada lagi baju warna oren ni..
jom kita tengok cara2 buat sampai siap..
hope korang enjoy ^_^

 

ini adalah pola yang telah siap dilakar dan dipotong..

 
ni pola poket dan tangan sebab Yaya buat kain corak..
Yaya buat poket tampal..

 
ambil bahagian tangan dan badan,,


 
tadaaaaAAAAA!!
siap pun..
saja buat tak ada cutting..
lagi pun jubah memang sepatutnya besar kan bukan ikot badan macam fashion sekarang ni..
simple je jubah Yaya ni..huhu..
tapi Yaya suka pakai jubah ^_^..
kain yang Yaya guna ialah kain nak nuat baju melayu sebab tebal..
tak la jarang..
nilah jubah yang Yaya draw hari tu..
komen sikit ^_^ tq


22 comments:

  1. Cantik . Seronoknya hari raya pakai jubah buatan sendiri (:

    ReplyDelete
  2. wahh... boleh buat baju sendiri... nice laa :)

    ReplyDelete
  3. yaya ni semua boleh buat..nak belajar menjahit boleh dear?

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah kelebihan Allah bagi :)..
      boleh2..nak blaja jahit baju apa? ^_^

      Delete
    2. dina nak belajar jugak . nampak best sangat . hehe :D :D

      Delete
  4. untunglah pandai jahit sendiri... he he he...

    ReplyDelete
  5. Wah! Yaya pandai menjahit. Cantik! :) Jahit sendiri baru puas hati kan? Mak Arol pun tukang jahit, selalunya malam raya baru baju kitorang siap. Ada sekali tue, tak siap, pakai baju lama. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks :)..
      ye..jahit sendiri puas hati..kalau silap pun kita yang buat, tak ada la nak salahkan org lain..

      Delete
  6. wahhh3 berbakat sungguh dik akak sorang ni....chantekkk sgt...simple but nice ^____^ nnt blh la akak tempah jubah kat yaya eyh :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..thanks akak syg ^_^
      eh boleh2..yaya buatkan ^_^ cantik2..hehe

      Delete
  7. 2 hari yaya kata lama? bai hana sangat cepat 2 hari tu.. untungnya pandai jahit. hari2 buat baju kurung untuk diri sendiri xyah beli.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lama taw hana sebab sebenarnya sekejap je nak jahit baju ni..
      kalau cikgu yang ajar yaya jahit tahu, mesti dia bising..hehe..
      ye senang, tak payah sush2 nak cari tukang jahit..

      Delete
  8. assalamualaikum ... lumrah bila tukang buat baju x siap baju menjelang raya . mesti banyak tempahan nih . boleh bagi duit raya ... heheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm..ye betul tu..
      duit raya?
      nak datang ler rumah..hehe

      Delete
  9. cantik :) yg penting hasil keja sendri,, power

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
~ Komen yang baik-baik sahaja ye.
~ Hantar sekali je nanti Yaya terima, jangan banyak kali tau.

Terima kasih ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...