Entri Terbaru

Sedih mau nangis.

 
 

sedih sedih sedih..
ni je boleh cakap..
hari ni menjalankan ibadah puasa (bukan nak bangga)..
nila nak start cerita..
kalau tak memang Yaya tak share kisah ni..
dah petang2 biasalah kan nak buat persiapan berbuka..
last2 kueh tiaw basah yang Yaya beli tadi tu dah busuk..
dua2 pulak tu..
hadoi..
adik pun mana tah menghilang..
dah bersemangat dah nak berbuka dengan fevet food gitu..
punah harapan..
kenapa la Yaya tak tengok tarikh luput paket tu eh?
silap Yaya jugak..
dan kenapa kakak jual tu tak pindahkan yang dah luput..
nak buka apa la jap lagi sebab memang tak ada beli makanan lain dah ni..
jawapnya berbukka dengan air fevet je la cincau laici..

p/s : lihat tarikh luput sebelum beli dan beli makanan spare untuk apa2 kemungkinan..
kalau dah macam Yaya ni kan susah..

10 comments:

  1. selamat berbuka puasa ye yaya
    dugaan org berpuasa tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks akak :)
      alhamdulillah dah dapat mkan td adik g beli..

      Delete
  2. selamat berpuasa..tak tu..tak rezeki adik untuk hari ini...esok beli lagi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye..
      alhamdulillah dah dpt makan td adik beli..

      Delete
  3. selamat berpuasa... yaya kan seorang yang tabah :) insyaALLAH puasa itu di redhai Allah

    ReplyDelete
  4. alahai ciannyaer...sabar ye yaya cyg..bukan rezeki yaya tu..

    ReplyDelete
  5. kasihannya yaya.. takde rezeki nak makan kue tiaw la tu.. betul tu, kena tengok tarikh luput dulu sebelum beli.. tapi kadang2 tu tarikh luput lambat lagi, bila buka baru nampak berkulat atau rosak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu..ye...
      makanan berbungkus kan kita tak tahu dalam elok ke tak walau tarikh luput lambat lagi..

      Delete

Assalamualaikum.
~ Komen yang baik-baik sahaja ye.
~ Hantar sekali je nanti Yaya terima, jangan banyak kali tau.

Terima kasih ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...