Entri Terbaru

Apabila diganggu lelaki.

Assalamualaikum semua dan selamat malam..
sah la..apa yang sah?..
sah la kalau tak bukak blog memang sunyi rasanya..tadi dah nekad dah..nekad la kunun tak nak bukak lappy malam ni..
last2 bukak jugak sebab dah siap jahit baju..hehe..sambung besok pulak..
kita tak boleh nak kerja lama-lama nanti jem..hehe..

Ok..macam mana nak mulakan ye..
nak cakap lelaki gila ..korang kaum lelaki jangan marah kat Yaya pulak ye..
dah memang kalau ada manusia gila ni memang susah..maaf kalau Yaya agak berkasar..
masalahnya dah jadi seram la pulak bila si lelaki gila tu asyik menghantui Yaya je..
tak senang betul la..maaf sesangat ye entri kali ni agak kasar..
haaa kan dah tunjuk perangai kasar budak kecik yang tengah menaip ni..
marah la ni..mungkin kalau ada yang mengikuti Yaya dari dulu tahu yang Yaya ni pernah bekerja dekat kedai komputer sebelum ni..
yang bermasalahnya bila ada abang yang kerja satu bangunan situ dok syok kacau Yaya..
memang dia tak tunjuk sangat depan orang lain tapi bila dengan kita mula la lain perangai dia..
hadui..tolong la..Yaya mula perasan sikit demi sikit..mula la Yaya rimas..
haaa kalau aku dah rimas memang aku garang jela dengan engkau abang oi..
Yaya panggil abang tu bukan abang (abang sayang) ok..Yaya panggil abang sebab Yaya hormat..
lama-lama setiap kali abang ni pos surat (sky net) dari tempat dia kerja tu..tiap kali mesti tangan dia tersentuh jari Yaya..mula la aku tersapu-sapu terkesat-kesat tangan aku yang tak kotor ni..hadui..
abang ni dah melampau!!! (dalam hati)..kang kalau cakap terus terang takut Yaya jadi api..
orang pendiam ni kalau dia marah nanti orang lain takut+terkejut..
dia dok diam jangan dikacau bak kata pepatah "sarang tembuan jangan dijolok"..
kalau datang kerja je, abang ni mesti ada dekat tangga..dengan lirikan mata dia..memang GATAL!!!! (geram je rasanya lama-lama)..tapi kalau boleh Yaya tak nak la sampai benci abang tu..

bila dah berhenti kerja ni pulak..fuuuh..amanlah sikit..
tapi abang ni pulak dok sebuk call n mesej Yaya..hadui..
mula-mula Yaya balas la macam biasa, tapi bila gaya dia makin lama makin menjadi..buat-buat manja pulak suara tu..geli tekak aku ni abang oi..
start tu Yaya dah tak balas mesej dia n angkat call dia..
bila buat macam tu..macam2 alasan Yaya bagi bila dia tanya Yaya keluar tak..memang tak la Yaya cakap..
Alhamdulillah no abang ni dah tak muncul dipaparan handfon Yaya..tapiiiiii sejak semalam no tu muncul lagi..
semalam dua kali dia call..Yaya tak angkat..tadi dia call lagi..Yaya suruh sepupu jawab dan cakap Yaya tak ada..
memang la aku sakit hati plus geram..abang ni tak faham-faham lagi ke??ni nak marah ni..

sorry entri malam ni agak emosi dan panjang :'(
#korang ada cara tak nak mengatasi masalah macam Yaya ni?

11 comments:

  1. wah..peminat yaya tu....ehem...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..seram kot peminat macam tu..

      Delete
  2. cik yaya..law cm gitu la rupanya lelaki yg minat cik yaya..seram deh..haha..ade hati nk ambik kesempatan 2 tersentuh tgn 2.haha..bkn main2 la..abaikan je..x pon gtaw terus terang..

    ReplyDelete
  3. huhuhu...bwk besabo je.. report at parent.. cakap lelaki gatai kacau...

    ReplyDelete
  4. senang je....jalan layan...kita buat tak de perasaan..hihi...
    adik sabar ya

    ReplyDelete
  5. aii seram lah pulak dengan orang macam tu. memang kalau dilayan menjadi2, baik jangan layan. :D

    ReplyDelete
  6. hahaha nasib kite sama la... sapa yg tak marah kalau awek kita orang lelaki kacau kan??? dgn bercampur jelesnye lg.. huhuw..geram2....dah la tempat ujian latihan lesen pula tu..mmg pot2 dorg la kalau nak mnggatal dgn pompuan.. saya cukup tak suka bila pompuan amek lesen keta atau moto, dpt cikgu lelaki ajar diorang.. jeles2.. sentuh2 tgn ambil kesempatan masa nk pgg gear dan staring...

    ala lari tjuk ke hihi... maaf la terpaksa luah dkt sini huhu... tp memang tak suke arr macam ni...


    haa dia cl atau msj tak pyh angkt.. klu nk angkt jgk jgn ckp..biar je.. dia duit bnyk, biar bg hbis je kredit dia tu hehe...

    ReplyDelete
  7. he3 terasa jap =) xsemua laki mcm 2..tp kebnyakannya mmg mcm 2..sy pn xthu prgai diorg, mgkin cara dia nk mgorat kot, ntah2 peminat he3 @ saje2..sng citer, cuba yaya tnya dia btol2 ape dia nk?? kalau dia ajak kapel ke, cakap je dh ada, lpas2 terangkn btol2 kt dia jgn kaco yaya lg..try la, kdg2 mnusia ni kna berterus terang..

    ReplyDelete
  8. peminat yayala tu..hee..yaya kna bgitau terus terang dgn cara berhemah..
    insyaAllah..di permudahkn..=)

    ReplyDelete
  9. susah juga kalau jumpa lelaki yang tak faham bahasa ni.. elok yaya berterus terang je dengan dia kalau tak selesa..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
~ Komen yang baik-baik sahaja ye.
~ Hantar sekali je nanti Yaya terima, jangan banyak kali tau.

Terima kasih ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...