Entri Terbaru

Bila si adik jatuh hati pada si kakak.

  Assalamualaikum dan selamat malam..rasanya Yaya tak update papepun kan siang tadi..malam ni baru la sempat nak cerita dengan korang..lepas kes lelaki gila yang Yaya cerita dengan korang tu..malam ni nak cerita pasal kes adik minat kakak pulak..siapakah adik dan siapa pula kakaknya? mestilah kaki cerita kakaknya..ya betul tu Yaya lah kakak kepada adik tu..kuang kuang kuang..apa yang aku melalut ni?..okeh..cerita ni berulang dua tahun..kisahnya ala-ala psycho la ni..sekali tu masa Yaya form 4, dan Yaya ni juga seorang pengawas..jadi ronda-ronda la kawasan masa belah pagi sebelum masuk kelas kan..bertugas lain-lain tempat setiap minggu..jadi sekali tu masa tengah round kawasan bangunan form 1,2 n 3..Yaya round la belakang bangunan..seorang diri sebab yang lain tempat lain, tetiba bila pusing belakang ada seorang adik ni dekat belakang dia senyum..fuuuuh!!!terkejut makcik..nasib baik tak lemah jantung..kali pertama tak ada la Yaya agak pape..tetiba dia selalu follow Yaya time ronda-ronda kota raya..hehe..lama-lama dapat tahu dia nak jadi adik angkat..okeh la Yaya pun jenis yang tak kisah..Yaya terima je la sebab bagi Yaya semua orang baik tak ada niat jahat..sebab Yaya ni lurus sikit..blurr blurr je..bagi yang kenal rapat la..bagi yang baru kenal tak akan perasan kelurusan Yaya ni..sebab tu la senang je orang nak ambil kesempatan..itu memang kelemahan Yaya..moralnya Yaya tak boleh mudah percaya orang..

Kitorang pun berhubung la..mesej n call..lagipun Yaya ni ada adik sorang jadi Yaya pun okeh..adik Yaya pun jauh sebab dia dok asrama kat perak..tapi lama-lama rupanya dia ni admire Yaya..kuang kuang kuang lagi sekali..ada hati rupanya..Yaya pun tak pernah couple dengan budak bawah ni..tapi masa form 2 ada jugak minat adik angkat Yaya dia form1 masa tu..hamboi banyak adik angkat..dah orang minta, Yaya tak sampai hati nak tolak..Jadi Yaya pun terima lah dia..form 4 dengan budak form 2???hahahaha..layankan je la..tapi Yaya tak la serius pun..hati pun tak ada, just sayang dia macam adik Yaya..bila lama-lama Yaya tak layan dia, tetiba dapat tahu dia ada makwe lain..hehehe..bagus2..jadi secara automatiknya kami putus la kan??sebab Yaya pun tak ada perasaan pada dia..tapi dia nak couple balik padahal dalam masa yang sama dia dah ada makwe..memang la lawak adik-adik...memang tak boleh caya betul budak ni..tapi Yaya marah dia, Yaya cakap sian makwe dia..lepas tu Yaya terus tak contact dia dan bertahun tak jumpa..tetiba tahun ni ada terjumpa sekali dekat tempat kerja Yaya..rindu jugak dekat adik aku sorang ni..

okeh la..sampai disini saja ceritanya..sambungannya besok okeh sebab ni baru adik pertama..ada adik kedua pulak yang psycho kat Yaya..hadui2..nantikan sambungan seterusnya ye :)

12 comments:

  1. kuang..kuang..kuang..admire menyamar jadi adik angkat.haha

    ReplyDelete
  2. hahahhha... xD kuang..kuang.. dah ada awek un still nak cri awek lain.. hah lelaki ni kan.. pok pale kang! kekekekkek :))

    ReplyDelete
  3. wah..ada episod jugak ye?terbaik...

    ReplyDelete
  4. nak tunggu episod seterusnya..hee

    ReplyDelete
  5. nak jadi adik angkat gak.. hahaha.. walaupun sedar yg diri ni dah tua.. hehehe

    ReplyDelete
  6. huhuhuhu... cinta itu bukan cinta monyet... =D

    ReplyDelete
  7. nanti sambung.. mama nak baca lagi.. hihi

    ReplyDelete
  8. wah kak yaya ada banyak peminat.. budak budak pon sangkut tuu.. pewittt.. tak sabar nak tunggu esok!! :D

    ReplyDelete
  9. hahaha....sinetron nie dik..ahahaha...
    :)

    ReplyDelete
  10. tak sabar nak tunggu next episode..

    ReplyDelete
  11. kadang si adik jealous trhadap kakak... hanya butuh komunikasi dikit

    ReplyDelete
  12. he3..mcm mn la rasa ada a.bradik agkat ni ye?? :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
~ Komen yang baik-baik sahaja ye.
~ Hantar sekali je nanti Yaya terima, jangan banyak kali tau.

Terima kasih ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...