Entri Terbaru

Masak bening Labu.

 
google image

Selamat petang semua.
Diam je dari pagi tetiba update entri masak memasak pulak dah Yaya ni..
ni Yaya nak share masakan yang simple dan senang dimasak..
boleh kata hari-hari Yaya masak tau sebab senang pun senang, sedap pun sedap taw..
kalau korang dah tak ada idea kan nak masak apa, boleh la cuba..
mana tahu nak tuka selera ke kan.
kalau orang banjar kata masak sahang (lada hitam)..maklumlah Yaya ni orang banjar..hehe..

bahan-bahan:
  1. Labu
  2. garam
  3. gula
  4. lada hitam ( satu sudu teh), ditumbuk halus
cara-cara :
  1. Potongkan labu.
  2. Didihkan air, kemudian masukkan labu yang telah dipotong dan dibersihkan tadi.
  3. Masukkan lada hitam yang telah ditumbuk.
  4. Kemudian masukkan garam dan gula secukup rasa.
  5. Tunggu hingga mendidih dan siap untuk dihidang ^_^
lain orang lain caranya, selamat mencuba ^_^

14 comments:

  1. Owh.. X pnh lak rasa.. Biasa buat pengat je..

    ReplyDelete
  2. seriously first time kakak baca dan tau masak bening labu ni... thanks for sharing yaya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. welcome akak :0
      boleh la akak cuba kan :)

      Delete
  3. ha 2 la psai rasa BK buat pengat je.mcm sedap tu.nnt BK suh nenek buatkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. BK pun boleh cuba buat sendiri..tak susah pun

      Delete
  4. akak selalu labu buat pengat je.. terima aksih di atas perkongsian resipi ni yaya.. nampak sedap.. :D

    ReplyDelete
  5. done follow adik..smple tpi nice..=)..padai masak untuk suami nanti..hee

    ReplyDelete
  6. yummy... sedapnya. boleh tambah bening labu tak?

    ReplyDelete
  7. sedap nyer..hehehehe..sahang..sama la kita..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
~ Komen yang baik-baik sahaja ye.
~ Hantar sekali je nanti Yaya terima, jangan banyak kali tau.

Terima kasih ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...