Entri Terbaru

Perlakuan ketika hujan.

 

Assalamualaikum dan selamat malam..
amboi kucing tu..sedap betul dia tidur sambil peluk tedy bear lagi..
Bila hujan sejuk je rasanya kan..
waktu-waktu macam ni tidur la yang paling sedap..betul tak?
kalau korang, apa yang korang akan buat?
stop kerja dan terus tidur (kalau dirumah)
atau
buat kerja seperti biasa? 

kalau Yaya pulak, tengok jugak la..
andai ada urusan yang perlu diselesaikan, Yaya buat kerja la..
kalau macam mata ni dah sepet semacam je...memang kekatil la jawapnya..
dalam kita leka melayan tidur yang nyenyak, dalam kita khusyuk menyiapkan kerja yang tak sudah sebenarnya kita lupa untuk menadah tangan meminta pada Yang Maha Esa.
Mungkin kita terlupa bahawa ketika hujan juga merupakan waktu yang mustajab untuk berdoa.
jadi, ringankan diri kita untuk sentiasa meminta pada Yang Maha Esa. ^_^
tak lama pun kan untuk kita berdoa.
renung-renungkan dan selamat beramal ^_^ 

nak buat duit macam 8share? daftar Cash4visit

15 comments:

  1. kalau acik , kala hujan + guruh mmg x blh tido... klau ujan renyai2 sepoi bahasa,aahh tido saje

    ReplyDelete
  2. Kalau Hujan Memang Mood Tido :)

    http://shafiqhashim.blogspot.com/2013/07/masih-setia-dengan-kekasih-lama.html

    ReplyDelete
  3. susah nak tido sis..tapi bila betul2 ngantuk,tak ingat dunia tidonya..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..tu kalau bunyi boom pun tak dengar kan..hehe

      Delete
  4. hbis kje..cari bantal nak tido je..sejuk2 kn..hee

    ReplyDelete
  5. amboi, miaw tu peluk bear macam tu sekali.. akak jarang2 tidur siang walaupun hujan.. kalau malam baru lena.. hihi.. terima kasih yaya mengingatkan supaya berdoa ketika hujan..

    ReplyDelete
  6. Comelnya kucing tu. Erm kalau hujan2 ni sedap tidur, tapi banyak kerja nak buat.Hujan itu rahmat semestinya kita bersyukur kerana dari hujan itu seribu rahmat dari Allah. SWT.

    ReplyDelete
  7. betul tu.. bila akk tahu yang waktu berdoa yang baik semasa hujan, terus berdoa kalau hujan..minta la dipermudahkan semuanya..
    syukur sangat2..salah 1 doa yang akk sntiasa mnta sebelum ni, minta sangat adk akk dpt bertgas sbg seorang tntera..syukur sangat, akhirnya tercapai.. :')

    kalau kat pejabat ni, time hujan kira macam line claer la..apa lagi, letak kpla atas meja, layan mata sekejap..hehee

    ReplyDelete
  8. sedapnya la hai tidur time hujan...

    ReplyDelete
  9. hujan lebat + guruh = seram pulak nak tido

    ReplyDelete
  10. kalau hujan...memang jawabnya...bantal lah dik..hahaha

    ReplyDelete
  11. salam..
    lau yaya wat cam biase je la..kcuali lau time memalam..mmg tido trus la..^,^

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
~ Komen yang baik-baik sahaja ye.
~ Hantar sekali je nanti Yaya terima, jangan banyak kali tau.

Terima kasih ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...