Entri Terbaru

Seven Sist

 



Assalamualaikum..
terdetik nak taip entri bila angah buat status macam ni..
sebenarnya dah lama nak buat tapi mungkin belum tiba masa yang sesuai..
dan kali ni dan selepas ini kami akan terpisah jauh..
masing-masing akan pergi belajar sama ada didalam dan diluar..sampai ke sabah dan sarawak..
yang si along still di dalam negeri..oppss bukan along sorg yang still di dalam negeri tapi acik pun sama..hehe..lepas ni boleh jumpa n lepak dengan alang je la..
tapi sebenarnya bukan acik je..ada lagi sorang yang tak bernama dalam status tu..tengok gambar kat atas tu..yang hujung sekali sebelah yaya tu...haa..dia yana..dulu dia form 6 juga tapi dia behenti then belajar dekat poli sabak..dia tu la uda sebenarnya..terdapat kesilapan..maklumlah ain ni neves sangat..hehe..meh yaya bagi list sebenarnya..

along - yah
angah - ain
alang - mast
acik - wahida
uda - yana
ateh - memey
ucu - zahida

tapi adik kami yang bongsu belum dapat..semoga rayuannya diterima..good luck ucu..
segalanya kami tempuh bersama..suka duka tangis tawa..walaupun kami pernah bermasam muka suatu ketika dulu..
walaupun kini kami dah jarang bertegur sapa..tapi rasa sayang yang telah lama wujud diantara kami membuatkan kami sentiasa rasa dekat..sentiasa rasa sayang..sentiasa ingat satu sama lain..
erti persahabatan itu sangat dalam dan susah nak diterjemahkan melalui kata-kata atau perbuatan..
walaupun luka itu sangat pedih tapi sayang masih terasa dan ada dalam hati kami..
walau kami jauh tapi hati kami dekat..insyaAllah..korang...adik-adik...yah rindukan korang sangat-sangat..walaupun dipengakhiran kita semakin renggang..tapi hati sebenarnya makin rapat..malam ni yah sedih...mata ni dah berair..korang ingat tak lagi siapa yang selalu je nangis? siapa yang selalu je gembeng? ye..yah rasa nak nangis kuat-kuat sebab terlalu rindu..rindu yang kita simpan kerana ego menghalang untuk kita meluahkan..tapi perasaan ni memberontak..gambar-gambar kenangan kita selalu yah tatap..banyak kan kenangan kita bersama..
korang ingat lagi tak masa kita skip solat dekat surau then menyorok sebab ada warden..haha..menyorok habis kan..haha..lawakkan..ingat tak masa bulan puasa ni..sebab kedegilan kita..habis kene gantung asrama..just nak beli tengkorak ayam je..hahaha...macam-macam plan sebab tak tahu nak duduk mana..nakal-nakal ye kita ni..tapi semua tu kenangan yang tak boleh kita nak lupa..
ingat tak lagi kita nangis sama-sama sambil mencari kekuatan bila kita kene bash dengan budak-budak asrama hanya sebab jawatan dan tanggungjawab yang kita pikul?? banyak lagi kan kita face bersama angah, alang, acik, uda, ateh dan ucu..rindu nak borak-borak lagi dengan korang, rindu nak pakai mask then snap banyak-banyak, rindu nak tonton mini  wayang dalam bilik..hehe..semua yah rindu..
korang rindu tak??yah rindu sangat..yah sedih..
yah nak mintak maaf kat korang semua atas semua salah dan silap yah..semua ada ego masing-masing dan semua nak menang..maaf kan atas ego yah..atas kedegilan yah..maaf sebab selalu buat keputusan sendiri..maaf sebab yah semakin berubah dulu..yah sedar salah yah..

ain -maafkan yah ye..best borak-borak share masalah dengan ain..kematangan ain berfikir..yah rasa macam ain je yang patut jadi kakak pada budak yang tak berapa nak matang ni..
mast - rindu nak berbuka puasa bersama dekat rumah nenek yah..ingat lagi tak?
yana - terima kasih kerana sudi berkawan dengan yah..pernah rapat dengan yah dulu..
weyda - sakit tak bila kepala kita terhantuk dekat katil masa berebut tedy bear enab?hehe..lepas ko, yah pulak kene..
memey - rindu nak dengar mey memekak kat bilik..haha.ratu dangdut..
zayda - thanks pernah ada dulu masa yah sorang-sorang..
sayang semua - ingat tak kasih sayang antara kita semua suatu masa dulu..yah akan ingat korang sampai bila-bila walaupun kita sudah tak biasa..along sayang semua ^_^..semoga kita semua berjaya dalam apa yang kita lakukan..semoga suatu hari nanti kita dapat berkumpul semula..korang jaga diri ok..jangan lupakan yah taw..janji ?...yah sayang korang..





ingat tak masa kita semua batak sebab baru tahu pakai camre kat laptop..haha.. ^_^



7 comments:

  1. kak zara dulu kmi tiga beradik je..len ibu len ayah.hii.tpi ada gelaran masing2 dh macam adik -beradikkan..=D

    ReplyDelete
  2. ala rindu zaman sekolah, wahh pandai semua, tahniah ye :)

    ReplyDelete
  3. oh rindu zaman sekolah, bff giler.

    JOM JOIN GA NIEYH

    http://farezshahevil.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html

    ReplyDelete
  4. yaya along ye?tp kecik je..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..ye along..yaya kecik sebab nak bagi adik2 besar..haha..baikkan?

      Delete

Assalamualaikum.
~ Komen yang baik-baik sahaja ye.
~ Hantar sekali je nanti Yaya terima, jangan banyak kali tau.

Terima kasih ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...