Entri Terbaru

6 tahun kasih bertaut

Assalamualaikum semua..alhamdulillah syukur dipanjatkan kehadrat Ilahi kerana masih lagi memberi Yaya peluang untuk terus menjadi khalifah di muka bumi ini. Bila baca tajuk mesti korang semua dah agak apa yang Yaya nak share kan? kan kan?hehe..mestilah entri pasal kasih sayang, cintan cintun gitu..pasal Yaya dengan ARJ ke? of course la tak. Hehe..tak ada kaitan dengan cintan cintun pun la. Ni cerita tentang salah seorang insan yang Yaya sayang. Dialah adik angkat perempuan pertama Yaya dan dialah seorang adik yang Yaya minta bukan admire Yaya. Macam mana tu? Yaya ni cakap pusing-pusing tak paham la saya. Maksudnya disini, hanya adik ni je yang Yaya sendiri minta jadi adik angkat, kalau adik-adik (nampak benor banyak adiknya) yang lain mereka yang minta untuk jadi adik angkat. Yaya kenal dia masa dia form 1 dekat Sekolah Agama Menengah Tanjong Karang, masa tu Yaya form 2. Yaya ni sebenarnya malas sangat nak amik tahu hal pelajar lain tak kiralah abang, adik atau kakak kat sekolah tu kecuali yang satu dorm , satu kelas dengan Yaya. Itu je la. Mula kenal adik pun sebab ramai cakap muka kami seiras. Nak tahu iras ke tak nanti last sekali korang tengok gambar kami berdua.

Disebabkan dah lama tak jumpa lepas Yaya keluar dari sekolah tu, tadi pergi la rumah baru dia dekat Sungai Sireh, ala dekat jugak la dengan rumah Yaya. Tengah Yaya baring-baring nak terlelap mata ni, adik pulak call jemput datang rumah sebab ada buat makan2. Alang-alang dia dekat sini, boleh la walaupun jam masa tu dah menunjukkan pukul 5.30 pm. Yaya kalau dah petang ni malas dah nak pergi. Yaya pun ajak la +hamizah husna sepupu Yaya tu, amik je jubah then sarung. Dua tiga kali jugak la ulang -alik baru jumpa rumahnya, bukan susah tapi tak perasan je. Masuk-masuk je rumah mak adik cakap "ada iras muka Nab la"..hehe..Ada eh? >_< Lama dah tak jumpa, kekok sikit bila nak menyembang. Jom la layan gambar kami berdua.

okay ni gambar masa Yaya form 2
gambar ni pun adik yang simpan.


selepas 5 tahun tak berjumpa

eh ada iras tak muka kami?



rindu tau sangat dengan budak ni..
tinggi sama je..hehe >_< baru la sweetkan dik..hehe
Yaya sayang dia { Nornabilah Naser}


16 comments:

  1. eh...muke samelah...hehehe..memang dulu-dulu trend adik-adik angkat...huhuhuh!!!

    ReplyDelete
  2. ad iras2..moga ukhuwah persaudaraan cik yaya berterusan ye..amin~~

    ReplyDelete
  3. tang bibir bila senyum npak sama..:)

    ReplyDelete
  4. semoga perhubungan tu berterusan...memang nampak macam adik beradik

    ReplyDelete
  5. Memg iras tp cme bibir je len hehe

    ReplyDelete
  6. Muka nak sama hehe semoga kekal persahabatan ini. :)

    ReplyDelete
  7. macam kembar pula akak tengok.. dua-dua comel.. :D

    ReplyDelete
  8. dah mcm a.bradik kndung je =) sjuk mata memandang..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
~ Komen yang baik-baik sahaja ye.
~ Hantar sekali je nanti Yaya terima, jangan banyak kali tau.

Terima kasih ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...