Entri Terbaru

Baru terasa bahangnya


Assalamualaikum..hamboi shopping sakan ye orang atas tu..takpe..
tunggu la nanti Yaya pulak pergi menyakan beli barang..
awal-awal puasa tak rasa lagi..
puasa pun rasa macam hari-hari biasa..
tapi bila dah last-last ni mula la terasa bahangnya..
bahang lagi bila sabtu ni last customer ambil baju tempahan dorang..
memang bahang sebab tak pergi menyoppingkan diri.
baju raya tu jangan tanya la kan..
awal-awal lagi dah siap kan sebab tak mahu pisang berbuah dua kali..
baju tukang jahit yang kene siap malam raya..
padahal malam raya tu la kita nak memasak rendang, nak hias rumah biar cantik n kemas..
tapi kasut tu tak beli lagi..
tak banyak pun..satu jadilah..
plannya ahad ni baru nak bawak mak pergi shopping dengan beli keperluan nak sambung belajar sekali..
senang tak payah nak keluar lagi..
nanti raya nak pergi beraya lagi so takut tak sempat pulak..
heboh betul la Yaya ni..
Yaya memang suka buat cepat-cepat sebab takut nanti kelam-kabut pulak..
maklumlah Yaya ni cepat menggelabah..
hehe..
persiapan raya korang macam mana?

10 comments:

  1. akak pula insya-Allah weekend ni baru nak pergi membeli..

    ReplyDelete
  2. semua tak tersedia lg....xsmpat nak bershopping..hihihi

    ReplyDelete
  3. Tak buat apa2 lgi pun yaya..tak ada masa nk kluar lgi..hee..=D

    ReplyDelete
  4. bju2 raya dh bli masa first puasa,,tkut bli last minit t xde saiz pulak..kuih raya blom blog lgi,,cadangnya nk bli last minit murah,,byk diorang offer,,

    ReplyDelete
  5. tungggu gaji je yaya....nk shopping..hehe

    ReplyDelete
  6. hu3 dah ada plan tu =) shopping berpada2 la nnti..psiapan raya sy tinggal menu utk raya, bju belah prmpn dn biskut raya je..simple2 je thun ni..

    ReplyDelete
  7. kte baru baju rayer je..mggu dpn bru nk completekan..

    ReplyDelete
  8. Nina pon tak beli baju raya lagi . Hehe . Abah kate malam raye nnt baru beli . Ahaha :'( selamat hari raya cik yaya ^^

    ReplyDelete
  9. belum siap lagi.. tggu cuti bermula bru nk smbung shopping...

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
~ Komen yang baik-baik sahaja ye.
~ Hantar sekali je nanti Yaya terima, jangan banyak kali tau.

Terima kasih ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...