Entri Terbaru

Lose weight !!!


Assalamualaikum semua..
mari panjatkan rasa syukur kepada Allah kerana dengan izinnya dapat lagi kita berada di muka bumi ciptaan-Nya.
Entri kali ni..YEAAAAY!!!
yippi akhirnya kurang jugak berat badan Yaya..
hello Yaya berat badan awak tu bukannya tahap yang melampau pun kata orang.
eh tak berat eh?
sob sob..
actually berat badan Yaya ni di tahap yang ideal dan sesuai dengan ketinggian Yaya..
Yaya ni jenis yang suka timbang berat dekat mall2 yang selalu ada mesin letak duit tu kan..
hehe..kununnya lebih yakin lah daripada kita timbang manual tu..
sebelum bulam puasa hari tu berat still 47 kg
tengah bulan puasa bila timbang dia turun kepada 45 kg
lepas tu timbang lagi sekali dah tinggal 43 kg
dan yang terbaru Yaya timbang masa raya pertama turun lagi kepada 42.5 kg
Ini memang membimbangkan kerana semakin hari semakin kurang..
makin kecik la gayanya..
dah la memang kecik bertambah kecik la gamaknya.
sob sob..
mula lah fikir macam-macam..
"aku ni ada penyakit ke?"
ok tak payah fikir yang negatif ye Yaya..
mybe sebab dah kurang makan kot kan..
susah la nanti kalau berat makin turun sebab takur berat dan tinggi tak ideal..
korang ada cadangan tak macam mana nak bagi berat ni naik balik selain dengan aktiviti makan.
okay SINI

Lepas ni misi memberatkan badan.

5 comments:

  1. yaya untungnya. Berat badan ideal. Saya ni nak berat badan naik susah sangat. Makan memang banyak, tapi cenggitu jgk berat T_T Paling berat pun 43, tu pun lepas makan & tu la sekali merasa. huahua. Nasib baik rendah je, xadla nampak keding. ehehe

    ReplyDelete
  2. hehehe samelah saye. walaupun musim raya, berat badan still kurus jugak :p

    ReplyDelete
  3. BMI normal ke x 2?? hmpir nk ke 40kg da..ishh kalau sy cnfirm dh bmbg..nk cpat naik berat bdan..mkan kentang dgn diet yg betul..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..dah nak ke tak normal dah ni..
      ok thanks ye untuk tipsnya

      Delete
  4. uhh, seronoknya kurus. tapi takut jugakkan kalau berat makin turun makin turun. insyaAllah tak ada apa2 lah kak. :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
~ Komen yang baik-baik sahaja ye.
~ Hantar sekali je nanti Yaya terima, jangan banyak kali tau.

Terima kasih ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...