Entri Terbaru

Punca obses berblog


Assalamualaikum readers..
buat apa hari ni? still beraya lagi? Mesti meriah kan?
Kali ni nak story punca seseorang itu obses berblog. Tak payah nak menunding jari dekat orang lain, actually nak story mory kenapa Yaya ni obses berblog. Kalau dulu masa mula-mula ada blog, memang tak la update setiap hari atau setiap minggu macam sekarang ni. Kalau dulu update entri pasal perkara yang istimewa or nak lepas geram je. Tapi sekarang ni makin lama makin parah obsesnya tu. Makin tak boleh lekang pulak, kalau sehari tak bukak blog rasa macam tak lengkap. Cukuplah bukak, kalau tak update pun tak pe. Tapi kalau dah bukak tu, tak lama lepas tu muncul la idea nak bebel pasal apa kan. Kadang-kadang tu dalam masa sejam banyak sangat entri yang Yaya dah taip cuma Yaya save dulu dekat draf. Bila agak idea kabur langsung tak nampak, haaa baru la kita publish yang dah draf dulu. Tak ada la blog kita tak berupdate kan? 

Bagi Yaya la kan, obses sangat dengan blog ni sebab melalui blog Yaya rasa tenang selain daripada kita mengadu pada Allah. Kita akan taip apa yang kita sedang rasa. Dan kalau macam nak luah pasal perasaan Yaya, Yaya akan lebih story dekat blog adilahasari. Yaya ni jenisnya suka luah melalui puisi atau kata-kata dalam jadi Yaya buatlah entri kat blog tu. Blog tu hanya untuk hasil karya Yaya je. Bagi yang tak rasa macam mana feel bila berblog ni mesti mereka agak pelik dengan perangai blogger, asalla suka sangat berblog tu. Bagi Yaya la kan, blog lebih lebih lebih best dan awesome berbanding facebook, twitter dan banyak lagi sosial media yang tumbuh seperti cendawan selepas hujan.

Tolong tambah tabungan Yaya [20 sen] [20 sen] [20 sen] TQ. ^_^

21 comments:

  1. hehe...sama la yaya..sehari tak tengok blog tak sah,..

    ReplyDelete
  2. Yaya, sama la. Tak tengok blog sehari x boleh. hehe. Tapi kekadng buat entry xade siapa komen.(huahua) Rasa macam malas nak berblog da. *hehe. (give up). Yaya blog post ni tulisan apa ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe..teruskan je berblog dan menaip entri walaupun tak ada yang komen..mungkin ada yang singgah cuma tak komen..

      Delete
  3. teruskan usaha...datang sineh nak klik iklan....huahuahua!!!!

    ReplyDelete
  4. Huhu... saya pun macam tu juga sekarang ni.

    ReplyDelete
  5. betul..kathy pun lagi suka blogging dari yang lain2 tu...

    ReplyDelete
  6. betul betul. seronok sangat rasa bila berblog ni. sehari tu mesti bukak blog. WAJIB! sy pun rasa blog lagi best daripada benda2 lain tu sebab blog boleh tulis panjang2. ehehe.

    ReplyDelete
  7. fizi pun begitu..cuma harap ia tidak melalaikan fizi dh..

    ReplyDelete
  8. Sy pun mkin suka berblog dr lmn sosial lain...

    Maaf yaya...bru smpt nk bw.. Msih mood cuti.. Terima kasih atas jmputan cntest tu e.. Knsha Allah de masa akk dtg join..

    ReplyDelete
  9. kak zara pun suka jgk berblog..tpi jgan sampi melalaikn dah la..=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu cakap akak..berpada-pada lah kan

      Delete
  10. hehe..sama la cik yaya. tapi kekadang tu idea ada tapi langsung tak tau nak taip pa hik..hik..

    ReplyDelete
  11. acik pon gitu ..tak update rasa tak boleh :)

    ReplyDelete
  12. saya pon lebih kurang macam tu jugak la,kak yaya...hehehe...tapi kadang2 tu saya tak update entry, tengok je blog tu,hehe :)

    ReplyDelete
  13. hu3..nk kata tgok tiap2 hri xjgak..tp kalau tggl lama2 msti pnyakit M dtg =) tp mmg betul la..blog lg best dr FB..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
~ Komen yang baik-baik sahaja ye.
~ Hantar sekali je nanti Yaya terima, jangan banyak kali tau.

Terima kasih ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...