Entri Terbaru

Kempen dan Segmen Blogger Berselawat


Assalamualaikum semua.
Kali ni nak join segmen dari blogger Abak pulak.
Ia bukan sahaja segmen malah kempen bagi menaikkan lagi semangat kecintaan kita kepada junjungan 
besar Nabi kita.
Kempen kali ni bertemakan "cinta Rasulullah" jadi bagi memenuhi salah satu syaratnya, 
Yaya nak kongsi lirik nasyid daripada kumpulan Hijjaz iaitu Dia Kekasih Allah. 
Semua nasyid Yaya suka tapi nasyid ni antara salah satu nasyid yang terkesan dalam hati Yaya.
Selamat menghayati.

Malu rasanya mengatakan cinta

Kepada dia kekasih Allah
Kerana dia insan mulia
Sedangkan diriku insan biasa

Ku pujuk jua hati dan jiwa

Meluahkan rasa cinta membara
Didalam pujian ucapan selawat
Tanda penghargaan seorang umat

Selagi upaya ku turuti ajarannya

Apa terdaya ku amalkan sunnahnya
Moga didunia mendapat berkat
Di akhirat sana beroleh syafaat

Kerana peribadinya aku terpesona

Kerana budinya aku jatuh cinta
Rindu ku padanya tiada terkata
Nantikanlah daku ditaman syurga

Sesungguhnya apa yang ku dambakan

Adalah cinta Allah yang Esa
Kerana cinta kepada Rasulullah
Beerti cinta kepada Allah

Ya Allah, terasa hiba bila dengar lagu ni.
Teringin sekali bertemu dengan Rasulullah.

18 comments:

  1. Allahumma salli ‘ala Muhammad wa Ali Muhammad ..
    salam Maulidur Rasul 1435H

    ReplyDelete
  2. Salam Maulidur Rasul..
    Selamat bersegmen..

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum... Allahumma salli ‘ala Muhammad wa Ali Muhammad ..

    Senarai Peserta : http://lorong-cinta.blogspot.com/2014/01/peserta-segmen-dan-kempen-blogger.html

    Masanya untuk kita mengenali dan menghayati Cinta Rasulullah..
    1. Blogwalking
    2. Follow
    3. Hayati Perkongsian Cinta Rasulullah

    Nasyid ni memangs edih dan sayu..alunannya sngat menyentuh jiwa... In Shaa Allah..

    ReplyDelete
  4. Salam maulidur rasul, CN dari segmen yang sama : http://cekgunorazimah.blogspot.com/2014/01/kempen-dan-segmen-blogger-berselawat.html

    ReplyDelete
  5. Salam, kiera dari segmen yang sama, perkongsian yang bagus. Dulu pernah menang tempat pertama nyanyi lagu ini dalam pertandingan nasyid time sekolah dulu..Salam Maulidur rasul ya ^^ . Follow sini juga :)
    Salam maulidur Rasul ya :)
    Segmen dan Kempen Blogger Berselawat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah tahniah..mesti sedap suara awk kan.. ^_^

      Delete
  6. Alhamdulillah..terima kasih atas perkongsian :) da follow:)
    SALAM MAULIDUR RASUL :)
    syira dr segmen sama ..
    jemput..singgah blog syira ye :)
    btw..
    NAK HADIAH PERCUMA TAK?? :D
    http://syiralokman.blogspot.com/2014/01/siapa-nak-hadiah-percuma.html

    ReplyDelete
  7. http://lorong-cinta.blogspot.com/2014/01/peserta-segmen-dan-kempen-blogger.html
    *bernasyid

    ReplyDelete
  8. yu datang dari segmen yg sama... ada masa nanti singgah la ke blog ayu ye...tq

    http://www.ayuinsyirah.my/2014/01/kempen-dan-segmen-blogger-berselawat.html

    ReplyDelete
  9. Semoga berjaya dik dari segmen yang sama...

    ReplyDelete
  10. Datang dari segmen sama.. :)

    Allahumma solli ala saidina Muhammad..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
~ Komen yang baik-baik sahaja ye.
~ Hantar sekali je nanti Yaya terima, jangan banyak kali tau.

Terima kasih ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...