Entri Terbaru

Kecuaian Perempuan Ketika Menunggang & Memandu


Assalamualaikum semua.
Hari ni nak cerita tentang kecuaian perempuan ketika membawa kenderaan.
Yaya tak menunding jari dekat orang lain tapi dekat diri Yaya sendiri.
Yaya akui yang kadang-kadang cuai jugak Yaya bawak kenderaan.
ni kisah pagi tadi semasa nak pergi kelas, sebab dah alam tak bawak motor jadi bila bawak macam kekok walaupun dan masuk 3 minggu menunggang.
Rasa nak follow orang tu kadang2 ngrrrrr....tak yakin..
tadi pagi follow satu motor ni, pelajar perempuan yang bawak,
tengah bawak tu, tetiba dia break sebab bas depan tu stop kan, biasalah kalau pepagi memang jem sikit,
yang Yaya ni dok belakang dia, boleh pulak dia men cilok je tak pandang belakang yang aku ni tengah jalan,
nasib baik Yaya bawak perlahan je.
bawak lagi dan still follow dia, cikgu masa memandu kata jangan follow rapat2..
yang dia ni pegi follow rapat2 bila kereta depan stop, 
Ya Allah...nasib baik tak langgar bontot kereta tu, sipi je lagi sikit..kalau tak berdentum (ayat..bukan main)..
bila tengok situasi macam tu, Yaya selalu teringat yang Yaya pun kadang2 bawak kenderaan tak pandang kiri kanan, men jalan je..
lepas melihat kejadian tadi pagi, Yaya remind diri Yaya supaya lebih peka dan hormat orang lain juga.
Perempuan ni memang cuai ke bila bawak kenderaan??
tepuk dada tanya hati..
kita lebih tahu sejauh mana kecuaian atau kepekaan kita ketika membawa kenderaan..

8 comments:

  1. yup. kadang2 sya pun gitu. thats why takut sangat bawa kereta jnis manual -.-

    ReplyDelete
  2. huhu...risau juga kalau follow dekat2 ni kalau xkena xpa tapi kalau dah kena huhu beringat pun dah xguna

    ReplyDelete
  3. tak semua perempuan macam tu yaya... ada sesetengah.... apa2 pun berhati2 di jalan raya...

    ReplyDelete
  4. tak jugak yaya tp perempuan mang dah biasa kena label tak pandai drive. So sabor jelaa... haha

    ReplyDelete
  5. selalu lelaki suka cilok.. kita yang perempuan ni plak mmg tak arif lagi bab cilok mencilok ni.. so, bila ada tetiba moto datang macam nak ter"eksiden" gitu terus nebes. ride safely..

    ReplyDelete
  6. saya baru je nak bawa belajar kreta. masih takut2 lagi nak bawa.. huhuhu

    ReplyDelete
  7. ain paling cuak kalau pengguna jln raya lain berada kat titik buta cermin..mmg tak nampak kan...

    ReplyDelete
  8. Akak kalo drive keta peka sket kalo motor tkut2

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
~ Komen yang baik-baik sahaja ye.
~ Hantar sekali je nanti Yaya terima, jangan banyak kali tau.

Terima kasih ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...