Entri Terbaru

Sem 2 with smile.

Assalamualaikum. Dah sebulan sambung sem tapi baru nak up cerita tentang subjek yang Yaya ambil bagi sem ini. Dengan ini dipersembahkan...taraaaaaa...

Malay Sociolinguistics (ALS451) 
Yang ni dipanggil sosiolinguistik..kita study tentang bahasa..sangat best dan sangat suka walaupun kadang-kadang ada banyak tanda soal atas kepala ni.

Interactive Language And Media (BME480) 
yang ni berkaitan media..
kita aplikasikan sesuatu menggunakan media..

Malay For Specific Purposes (BMP456) 
yang ni no komen..

Yang ni Yaya belajar tentang budaya dan kosmologi..
best tau lagi-lagi bila buat kajian lapangan, moh reramai kita pergi mengkaji budaya.


Islam And Asian Civilization (CTU551) 
yang ni belajar ala-ala sejarah form 6..

Islamic Asset Management I (HKR114) 
yang ni adalah subjek untuk kok Yaya..
Pengurusan harta Islam..

Introductory German (level I) (TGC401) 
Terakhir sekali adalah subjek bahasa ketiga dan Yaya decide ambil bahasa German..
Why??
Yaya ada sebab Yaya sendiri..
best tau belajar bahasa yang kita tak tahu..
tebelit-belit lidah jadinya tapi tak la susah nak nyebutnya pun..
nanti ada masa Yaya share dengan korang okay ^_^

Baiklah, untuk pengetahuan semua Yaya mengambil kos Sarjana Muda Pengajian Bahasa Gunaan Bahasa Melayu Komunikasi Profesional @UiTM Shah Alam

Semoga segala urusan kita dipermudahkan oleh Allah setiap waktu. Amin 


5 comments:

  1. Bahasa german elok tu. Tp jgn lupa perbetulkan bahasa ibunda sendiri. Success yaya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa Allah..jangan risau bahasa ibunda kan tetap dihati

      Delete
  2. banyak nya kos/subjek yg yaya ambik..
    husna 5 kos pon dah berat taw.. huhuhu..

    ReplyDelete
  3. Teringat plak zmn bljr u dulu..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
~ Komen yang baik-baik sahaja ye.
~ Hantar sekali je nanti Yaya terima, jangan banyak kali tau.

Terima kasih ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...