Entri Terbaru

Day 5 - 5 Foods


Assalamualaikum...
morning semua..
ingat lagi tak tentang 10 days challenge yang Yaya join lepas tu stuck sampai day 4..
Hari ni Yaya nak bayar balik hutang walaupun sepatutnya 10 days challenge ni dah patut habis kalau ikutkan kiraan harinya..
maaf..sebelum masuk sem, demam 5 hari..
dah masuk sem pun masih tak sihat..
Alhamdulillah sekarang dah kuat..
okay..meh Yaya cerita 5 makanan yang Yaya suka makan..

1 . TAUHU BAKAR

Sekali makan jatuh cinta..
Yaya je la..tak kisah la makan dekat mana..
kali pertama Yaya makan tauhu bakar ni masa keluar dengan family makan dekat putrajaya..
lupa lah tempatnya dekat mana..
memang sedap..
dan selepas selepas itu Yaya akan mencari makanan ni dimana-mana dan mencuba..
kalau sedap boleh beli lagi kan?
yang menyedapkan tauhu bakar ni adalah tauhunya yang rangup..
bila makan tu.. krik krok bunyinya..
lagi satu kuah dia bagi dia lebih sedap..kuah ni la penting..
kalau dekat Shah Alam ni Yaya kadang beli dekat foodcourt seksyen 2..
kalau memang nak makan yang rangup, Yaya menapak la ke giant seksyen 13..
memang puashati la..

2.AYAM PENYET

haaaa... ni lagi satu makanan yang Yaya obses sangat..
tiap hari makan ni je pun boleh..
first time makan ayam penyet ni bila masuk u ni la..
beli dekat foodcourt kat sini..
sedap..
lepas tu cuba la dekat luar area2 seksyen 7 dan yang dekat la..
tiap kedai yang ada ayam penyet mesti Yaya singgah..
nak cuba..
dekat tempat yaya tak popular sangat..tu jarang jumpa tu..

okay..sampai sini je dulu entri tok pagi ni..
makanan seterusnya nanti ye Yaya cerita lagi..
nak siap-siap pergi kelas..daaaaa

2 comments:

  1. Tauhu bakar ..sodap tu..susah nak jumpa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..sedap kan abag kiz?? susah beno, sekali dapat..lepas rindu..hehe

      Delete

Assalamualaikum.
~ Komen yang baik-baik sahaja ye.
~ Hantar sekali je nanti Yaya terima, jangan banyak kali tau.

Terima kasih ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...