Entri Terbaru

Done with interview... yes!!

 
snap pict in the car otw to uitm
As we all know, today is the day!! ^_^ yippi!!
the question is :
adakah Yaya dah sedia untuk ditemuduga??
ofcourse la nervous right? haha..
Yaya ni memang la nampak je cool kat luar, kat dalam hati sapa tahu?
dup dap dup dap tang tung tang tung bergegar jantung ni bagai nak jatuh..
kitorang gerak pkol 7 lepas siap2 semua benda..
then singgah breakfast dekat kapar..
sempat snap lepas makan tadi sementara tunggu my babah..
tak tahu pakcik2 indian kat belakang tu cakap hape..
then kitorang pun meneruskan perjalanan..
takut gak tak sempat..
nasib baik..
tepat 8.30 pagi kami telah pun berada dihadapan fakulti akademi pengajian bahasa..
ramai wow orang nak tunggu temuduga..
tapi hari ni yang amik bahasa arab pun join sekali..
sebab tu ramai..
datang2 Yaya tegur sorang gurl ni.. kedah mari..
Yaya tanya nak daftar ke kan..
dia soh cek nama..
dalam hati berkata, "mesti nama aku first sekali"
tengok2 tepat tekaan Yaya..
dah selalu mcm ni sebab nama huruf "a" ADILAH BINTI MOHD ASARI
simple kan nama..?? (perasan je)
then kami pun kene la beratur ikut panel..
masa tengah beratur sembang lagi..
kedah mari jugak..
ramai gak dari kedah kan..
lepas tu kene panggil dorang nak cek sijil2 dulu sebelum kami masuk bilik interview..
interview sekali 3, kurang la gemuruh tu kan..
tengah cek2, seangkatan Yaya ni gurl n boy..
yang gurl ni ganu kita..hehe..
then yang boy dari johor..
memang la jauh2 mereka ni mai..
walaupapepun all the best tok korang semua ok..
nak tahu apa yang dorg interview??
meke soh cerita biodata kita dan apa hobi kita in english..
ada la sikit2 soalan biasa je dorang tanya..
soalan simple je korang..
tak perlu nak pening2 baca2..
hanya perlu ada pengatahuan am sudah cukup..
sebenarnya nak tengok keyakinan kita je kan..
tak lama pun interview tu tak sampai 10 minit..
then kami bertiga pun keluar dan balik..
pagi lagi kan, tengok jakel tah bukak ke belum..
sempat la beli kain lagi..hehe..
kami pun meneruskan pejalanan ke pantai remis, ingatkan nak jumpa mak tam yang niaga kat situ, rupanya maktam ada order..dorg kat umah kenduri..
jadi kami pun sekejap je la..
then perjalanan harus diteruskan sampai ke bukit malawati..
korang tahu tak bukit malawati ni tempat apa?
nak tahu tak??
buat apa kami ke situ?
apa lagi p cari restoran la nak lunch..
ternampak pulak kereta myvi turquoise flat "BKK"
kelak besar kami..hahahahaha..kantoi kakak lepak sini..
bawak aina jalan2 la katakan..
maklumlah aina 2 minggu kene tinggal ngan mak dia sebab outstation kat ganu..
sempat culik budak montel ni bawak balik..
nasib baik dia tak cari ibu dia..

dengan selamba dia pun berkata "mak cik aina nak tangkap gambar"..
terus buat muka..

ngeee.."makcik tengok gigi aina rosak :( "
pandai anak buah Yaya mengadu.

tengok tu..
punya semangat makan ais krim mini sundey..
makcik mintak sikit aina bagi seciput je..lepas tu aina cakap "makcik makan sikit je taw"
haha..ye la aina..

begitulah cerita Yaya hari ini :)
tata u all

No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum.
~ Komen yang baik-baik sahaja ye.
~ Hantar sekali je nanti Yaya terima, jangan banyak kali tau.

Terima kasih ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...